ENERGIA care îl ajută pe Cotabiţă, folosită în spitalele din SUA !

reiki_logo_reiki_in_japanese_charactor_tees-

Îmbunătăţirea stării de sănătate a cântăreţului Gabriel Cotabiţă a fost pusă, de apropiaţii artistului, nu doar pe seama eforturilor uriaşe făcute de medici, ci şi pe energia astrală primită prin tehnici Reiki.

Metoda este recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi este utilizată în multe spitale din America.

După trei săptămâni de comă, Cotabiţă a reuşit, pentru câteva momente, să respire singur, a deschis ochii şi interacţionează cu cei din jur. Iniţial, şansele de recuperare ale artistului păreau mici. El a fost găsit inconştient pe podeaua unei săli de fitness din Capitală şi a intrat în comă, fiind hrănit artificial şi ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor. Încet-încet, artistul a început să răspundă la stimuli şi pe Scala Glasgow a trecut de la scorul 8 la 13 (15 având un om normal – n.r.).

images (4)

Apropiaţii susţin că evoluţia favorabilă a artistului a fost amplificată şi de tehnici Reiki, Cotabiţă însuşi fiind maestru al acestei terapii energetice. Metoda Reiki se bazează pe atingere şi autovindecare naturală a corpului, stimulată şi ajutată prin metode specifice. Japonezii au inventat Reiki de peste 90 de ani Metodă complementară recunoscută oficial de OMS, Reiki este o tehnică japoneză de reducere a stresului, de relaxare şi de îmbunătăţire a calităţii vieţii prin utilizarea energiei universale (denumită şi qi, ki sau prana), care poate fi transmisă spre sine sau spre o altă persoană în scopuri benefice. În lume, Reiki şi-a demonstrat utilitatea în sistemul hospice, spitale, la îngrijirea bolnavilor la domiciliu, în sala de operaţii, în centre unde se efectuează transplanturi, în pediatrie, în ginecologie prin facilitarea relaxării, reducerea anxietăţii şi a durerii, putând fi folosită şi în completarea terapiilor bolnavilor de cancer. Practicanţii Reiki susţin că atunci când sunt folosite tehnici holistice (minte-corp-spirit), acestea aduc beneficii la nivelul tuturor celor trei niveluri.

cropped-images-1rk.jpg

Metoda e folosită de peste 90 de ani şi are o popularitate în creştere. În 2006, 1,2 milioane de adulţi şi 161.000 de copii din SUA au beneficiat de una sau mai multe sesiuni de Reiki.

Medicii, tot în alertă: pot apărea complicații septice și carență. În opinia specialiștilor, evoluția lui Gabriel Cotabiță e „spectaculoasă”, însă „complicațiile nu sunt excluse”, iar „prognosticul rămâne unul rezervat”. „Scala Glasgow este o evaluare neurologică sumară, respectiv cum se mișcă, felul în care deschide ochii și cum vorbește. Evoluția lui Cotabiță e spectaculoasă și are șanse de recuperare, dar prognosticul meu rămâne rezervat, întrucât nu s-a vorbit despre recuperarea neurologică complexă (cum comunică și interacționează).

E vorba de funcția umană care ține de funcția cerebrală complexă”, a declarat, pentru „ring”, conf. dr. Tudor Ciuhodaru, specialist în medicină de urgență la Spitalul „Sf. Ioan” din Iași. El precizează că „nu sunt excluse complicațiile”: „Escarele, riscul de tromboembolie, carența de la scăzutul în greutate, complicațiile septice pot crea în continuare probleme”.

15 procente, respectiv peste 800 de spitale americane au oferit, în 2007, Reiki ca parte a serviciilor spitaliceşti, conform American Hospital Association.

„Și în România, dacă ai cu ce, medicii noștri pot face minuni chiar și unde lucrurile par imposibile.”, Conf. dr. TUDOR CIUHODARU ”

Când ajungi într-un moment de cumpănă, când vezi că tot ceea ce ştiai nu te duce nicăieri, că eşti pe contrasens şi toate lucrurile vin împotriva ta, soluţia e că trebuie să umbli un pic la tine.”, GABRIEL COTABIȚĂ („Playboy”, octombrie 2012)

Sursa:

http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/259827/2015/ENERGIA-care-il-ajuta-pe-Cotabita-folosita-in-spitalele-din-SUA

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s