De ce apreciez Reiki ? Pentru: Simplitate, Usurinta si mai ales Eficienta!

Asa cum reglam (acordam) un aparat de radio pe o anumită frecvenţă pentru a asculta postul dorit, în mod similar “acordajul REIKI” ne pune în legătură subtila energetică cu Sursa Cosmică de energie vitala binefăcătoare pentru durata intregii vieţi.

Acordajul  REIKI este important  să fie primit în mod conştient de către cursant (de aceea nu se primesc la curs bolnavi psihici ). Nu cere efort sau pregătire specială. Nu prezintă nici un risc. Nu creează nici o obligaţie celui iniţiat. REIKI este practicat pe tot mapamondul de credincioşi indiferent de religie. REIKI nu este religie. Un practicant sincer se va apleca cu seriozitate asupra învăţăturilor spirituale autentice şi le va corela cu propria sa experienţă de viata, dobândită prin practică.

REIKI este compatibil cu toate formele spirituale (isihasm, yoga, qi gong, meditaţie, autocontrol mental etc) şi cu toate tehnicile energetice de la acupunctură, masaj, reflexologie pana la bioenergoterapie etc. REIKI poate fi combinat armonios cu tot ceea ce vine in ajutorul oamenilor.

Metoda de folosire a energiei este genial de simpla de aplicat chiar şi de cei fără cunoştinţe medicale sau de bioenergetică, beneficiile fiind evidente şi imediate. Energia vindecătoare Reiki  vine din Univers, practicantul de Reiki canalizand-o prin palme, in general fără concentrare, asupra fiinţei pe care vrem s-o ajutăm. Energia vitala este automat preluată cand practicantul intentioneaza, şi  este direcţionată în zonele cu probleme de către inteligenţa biocâmpului suferindului. Ca urmare, organismul se echilibrează, aducând după sine înlăturarea sau ameliorarea problemelor.

Metoda este foarte uşor de folosit, dupa ce primim acordajul de la un profesor sau Maestru Reiki. Fără el nu putem utiliza această metodă, iar mâinile vor iradia numai o cantitate limitată din bioenergie proprie. Prin acordaj organismul nostru este reconectat la Sursa Cosmică de energie vitala binefăcătoare, pe care o putem accesa oricând dorim la simpla intentie.

ec76422f63d0b5974b9aeae1ffddde52

Acordajul se efectuează în cadrul unei procedurii tradiţionale ce durează câteva minute. Nu cere nici un efort din partea elevului, sau pregătire specială şi nu prezintă nici un risc sau obligaţie. Toată munca şi responsabilitatea revine iniţiatorului. Putinii sunt cei care pot sesiza fenomenele subtile produse în cadrul ceremoniei: coborârea coloanei de lumină spirituala purificatoare pe creştetul discipolului, reconectarea anumitor circuite energetice între cap şi mâini, conectarea la misterioasa Sursă Universala de energie vindecătoare si la eul superior.  Cine şi cum le provoacă,  va rămâne o  taină, deocamdată.

Chiar şi cei mai puţin sensibili cursanti au o stare plăcută şi pot să-şi dea seama că, după iniţiere, viaţa lor tinde să se schimbe în bine. Starea de bine se prelungeste câteva zile, săptămâni, după care depinde doar de student si perseverenţa sa pentru a păstra şi amplifica nelimitat binefacerile metodei. Cursantii care tin legatura cu profesorul in cadrul intalnirilor periodice pentru practica, beneficiaza de indrumare pas cu pas si de sustinere energetica.

Prin cele scrise mai sus am vrut să subliniez caracterul spiritual al Reiki-ului. Practicantul de Reiki recunoaşte că el este intermediar între cei care ii cer ajutorul şi Sursa Vindecării care este Atoatecreatorul. Nefiind religie, Reiki este o metodă practică de a aduce binele în viaţa noastră de zi cu zi. Acordajul REIKI reprezintă cu adevărat reamintirea capacitatii de co-creatori ai realitatii pe care dorim sa o traim.

E bine sa se inteleaga un lucru foarte important: Reiki nu are limite! E adevarat, la inceput un tratament convenţional se face prin punerea mâinilor pe anumite părţi ale corpului sau in apropierea lui şi aplicarea unor simboluri care te ajuta sa te acordezi la dimensiuni mai înalte, amplificând energiile benefice sau eliminând blocaje energetice după necesităţile şi priorităţile receptorului, însă nu este neapărat necesar acest mod de a face tratamentul Reiki. Odată cu practica, datorită experienţei terapeutului acumulate în timp toate aceste tehnici se depasesc, în funcţie bineînţeles de nivelul atins prin procesul de iniţiere. La fiecare nivel practicantul primeste noi simboluri şi tehnici sporindu-i aşadar eficacitatea şi scazand timpul de răspuns în şedinţele de terapie. De exemplu la gradul al doilea practicantul primeşte prin iniţiere pe lângă Simbulul Puterii – Cho Ku Rei, Simbolul Mental-Emotional – Sei He Ki şi un simbol pentru “transcederea” barierei de timp şi spatiu, Simbolul de Distanţă– Hon Sha Ze Sho Nen, cu ajutorul căruia va putea să corecteze traume suferite în trecut cât şi alte blocaje care ţin de Karma. De asemenea poate să eficientizeze situaţii din viitor şi nu în ultimul rând se poate efectua şi terapia la distanţă, adică receptorul poate fi tratat şi dacă se află de exemplu în alt oraş sau ţară, terapeutul nemaifiind limitat de distanţă sau timp. Din experienta va pot confirma,ca vine un moment cind numai simpla intentie de a ajuta pe cineva se concretizeaza chiar daca nu aplici nici o tehnica.

Reclame

Un gând despre „De ce apreciez Reiki ? Pentru: Simplitate, Usurinta si mai ales Eficienta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s