Intrebari si raspunsuri despre REIKI !

 Practica reiki contravine invataturii crestine?

                  Practica reiki nu contravine niciunei religii pentru ca nu are o dogma, nu trebuie sa crezi in ceva anume ca sa poti practica reiki, poti sa nu fii religios si sa practici reiki.

                  Poti sa fii ateu si sa practici reiki?

                   De multe ori ateii practicand reiki ajung la Dumnezeu, nu neaparat la un Dumnezeu religios legat de o dogma, Dumnezeu asa cum si-l pot explica, cum il pot simti ei. Pentru ca este clar, nu noi producem aceasta energie, exista un Creator, noi suntem doar canale pentru aceasta energie Reiki. Din intrebare in intrebare omul ajunge tot la Dumnezeu.

                  Exista o singura sursa care produce energia in univers?

                   Este mai putin important lucrul acesta, este important efectul care apare, intotdeauna benefic, intotdeauna in siguranta si asa cum este mai bine pentru om. Cel putin atunci cand se lucreaza cu frecventele specifice Reikiului, pentru ca exista si frecvente specifice altor practici, cum ar fi qigong-ul, bioenergia.

                   Reikiul, qicong-ul, bioenergia se simt diferit?

                   Eu le-am simtit diferit. Practicand qigong cu un maestru chinez am descoperit ca sunt diferite. Si ca putere si ca vrecventa se simt diferit.

               Ca scop difera Reikiul de qigong si bioenergie?

                Scopul este diferit. De exemplu poti cu o energie de vibratie joasa sa faci ceva bun sau cu o energie de vibratie inalta daca ii dai o intentie gresita sa faci ceva gresit. Intentia este cea care da semnul benefic sau nociv in ceea ce faci.

                Deci practica Reiki nu este o practica religioasa?

                 Nu este religioasa si nu are dogme. Are cateva reguli de bun simt care trebuie respectate pentru a putea practica in totala siguranta, fara nici o perturbare, astfel incat in ziua de astazi se practica reiki pe plan mondial indiferent de religiile practicate de terapeuti.

               Sunt unii care afirma ca Reiki contravine religiei crestine, ca vine de la diavol.

               Religiile principale sustin despre Dumnezeu ca este omniprezent, omniscient, omnipotent. Si atunci cum ar exista un alt creator in afara Lui, sau cum l-ar lasa el pe Diavol sa creeze o energie care sa faca rau? Mi se pare lipsit de sens ca El sa lase alta fiinta care se opune Lui sa creeze aceasta energie pentru a distruge Creatia Lui. Dogmele nu vor putea opri oamenii sa faca Reiki, sa faca bine altora, nu vor putea opri practicantii de qigong, de bioenergie. Sunt pozitive, benefice si depinde de oameni cum le folosesc.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s