REIJU – practica scolii japoneze de Reiki

Putini dintre noi stiu ca Reiki este o terapie care se adreseaza nu numai mintii si trupului dar mai ales sufletului fiind o imbinare a principiilor ezoterice ce au fost reprezentative in Japonia secolului trecut si anume: principii ale medicinii traditionale chineze, metode de transfer energetic, invataturi spirituale si initieri specifice avandu-si originea in budhismul Tendai dar si metode de control a energiei provenite din traditia shintoista. Fondatorul acestui sistem original, sensei Mikao Usui, a valorificat toate aceste tendinte intr-o modalitate unica care permite oricarei persoane sa fie conectata permanent cu sursa de energie vindecatoare fara a fi necesara o perioada indelungata de practica spirituala. Dar mai mult decat atat sensei Mikao Usui a invatat sa transmita aceasta abilitate spirituala si altor oameni pana in zilele noastre printr-o metoda tipica cunoscuta doar de Maestri Reiki sub numele secret de REIJU.

Binecuvantarea spiritului
Reiju este un cuvant de origine japoneza format din doua ideograme kanji – Rei cu intelesul de Spirit si Ju cu semnificatia de cale sau drum impreuna formand Calea catre Spirit. Reiju poate fi interpretat atat ca „a accepta spiritualitate” cat si „a darui spiritualitate” indicind un transfer spiritual al cunoasterii sau o autorizare a cunoasterii spirituale in sensul utilizarii acesteia. In cercurile restranse ale Maestrilor de Reiki japonezi, Reiju este recunoscut ca fiind „darul celor 5 binecuvantari” sau ” darul celor 5 forte spirituale”.

Ce este Reiju
* Reiju este metoda prin care maestri japonezi de Reiki confera studentului abilitatea de a folosi forta universala a vietii.
* Reiju este unitatea dintre materie si spirit, dintre energie si corp.
* Reiju reprezinta transcederea barierei dintre minte, trup si suflet.

Caracteristicile Reiju
* Reiju conecteaza permanent studentul cu sursa de energie vindecatoare.
* Reiju acceseaza nemijlocit aceasta conexiune.
* Reiju dezvolta astfel abilitatea studentului de a folosi Reiki.
* Reiju accelereaza dezvoltarea spirituala a celui care il primeste.
* Reiju este o cheie importanta pentru dezvoltarea intuitiei.
* Primirea Reiju continua chiar si dupa ce studentii erau certificati ca Maestri Reiki aratand in acest fel ca acest ultim pas este doar un nou inceput. Anumite surse japoneze indica un numar de trei astfel de initieri superioare care erau efectuate pentru a unifica maestrul Reiki cu Universul. Forta acestor reale initieri este considerabila motiv pentru care erau daruite destul de rar numai in anumite cercuri extrem de restranse.
* Reiju era singurul procedeu care era ferit de ochii publicului fiind dezvaluit in intregime doar Maestrilor Reiki.

Reiju in Japonia
Reiju are o semnificatie aparte in viata japonezilor. Intr-un sens mai larg inseamna a te pune in acord cu energia Universului pentru a reusi sa te exprimi plenar, la intreaga ta capacitate cu intreaga Ta fiinta. Intr-un sens mai restrans se refera la darurile spirituale primite ca urmare a efectuarii unei ceremonii ce isi pierde originea in negura vremurilor. Acest ritual s-a transmis descendent pana in zilele noastre.
Desi unii maestri Reiki care sustin ca primul Reiju a fost efectuat pentru prima data de sensei Usui in anul 1922, la Harajaku, astazi exista surse care arata ca ceea ce este cunoscut pentru noi ca fiind Reiju se regaseste in budhismul ezoteric Mikkyo, sub forma unor vechi ceremonii care s-au transmis din generatie in generatie de-a lungul mileniilor. Mai mult decat atat scolile clasice de Reiki din Japonia, si ma refer aici la Usui Reiki Gakkai dar si cele mai moderne aparute in ultimii ani, amintind aici Gendai Reiki Ho, Usui Do, Usui Te Ate, Amaterasu Reiki,Reido Reiki, Shinden Reiki, Shichisei Reiho, Komyo Reiki au ca si modalitate de initiere Reiju. Dar Reiju nu este singular doar pentru Reiki el regasindu-se si arte de vindecare ca Do In precum si in Johrei, Shinji Shumeikai, Mahikari, Sukyo Mahikari sau Reimei.

Reiju in vest
Primele informatii publice care au fost promulgate in vest despre Reiju au fost cele facute de sensei Hiroshi Doi la conferinta Maestrilor Reiki din Vancouver desfasurata in Canada in anul 1999. Sensei Doi, membru al Usui Shiki Reiki Ryoho Gakkai, a daruit tuturor celor prezenti Reiju dar nu a descris procedura exacta a efectuarii acestuia. Sensei Doi a explicat ca Reiju era primit de catre studentii japonezi de Reiki in cadrul unor intalniri saptamanale denumite Shyokai unde se practica Hatsurei Ho – metoda generarii unui flux mai puternic de energie – iar in finalul efectuarii acesteia studentii meditau cateva clipe. Acesta era momentul in care maestrul daruia initierea fiecaruia dintre cei prezenti. Prin aceasta pregatire saptamanala si prin propria lor practica, abilitatea studentilor de a canaliza Reiki era in mod dramatic crescuta.

Forme de Reiju
Actualmente, tehnica Reiju este invatata pe scara larga in lume, ea fiind predata doar celor care au deja gradul de maestru Reiki, care si-au insusit metodele originale japoneze si au primit acordajele sau initierile necesare. In occident, forma cea mai cunoscuta de Reiju este cea descrisa de sensei Hiroshi Doi fiind practicata in propria sa scoala denumita Gendai Reiki Ho Kyokai, existand insa si alte forme mai putin cunoscute de Reiju, la fel de eficiente dar practicate intr-un cerc restrans in functie de scoala care l-a generat (dintre acestea amintind Reiju original al lui sensei Mikao Usui practicat in Usui Te Ate si ulterior adaptat in Usui Gakkai, Reiju practicat de sensei Tatsumi in Usui Do sau Reiju practicat in scoala de Reiki a lui sensei Eguchi Toshishiro).

Cred ca orice Maestru Reiki care se respecta atat pe sine dar si pe studentii sai va cauta sa porneasca de la baza spirituala traditionala japoneza pentru a intelege cat mai profund spiritul Reiki. Iar acest spirit nu poate fi inteles pe deplin daca nu cunoastem si „calea spiritului” sau pe scurt, mereu misteriosul, tainicul si atractivul Reiju.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s