OMS: În câţiva ani, depresia va ocupa locul doi în topul bolilor care fac cele mai multe victime !

Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că, peste câţiva ani, depresia va fi una dintre cele mai răspândite afecţiuni din lume. În România, se estimează că trei milioane de oameni ar trebui să meargă la  psihoterapie sau/si tereapii complementare.

Cel mai adesea, depresia e declanşată de un eveniment traumatic, cum ar fi moartea cuiva drag sau concedierea. Dar, în continuare, percepţia e că un om cu depresie e un om slab.

Printre simptomele care îi trimit pe pacienţi la psihoterapeut se numără lipsa de speranţă, tristeţea şi chiar gândurile de suicid. Se adaugă şi răul fizic, cum ar fi tulburările de somn, lipsa capacităţii de concentrare sau durerile de cap şi ameţelile. Şi totul nu ţine doar câteva zile.

Specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii atrag atenţia că peste doar 10 ani, depresia va fi pe locul doi în topul bolilor care fac cele mai multe victime. Netratată, această boală duce la sărăcie, izolare socială şi chiar la apariţia unor alte afecţiuni, cum ar fi cele de inimă.

SIMPTOMELE DEPRESIEI

– lipsa de speranţă

– tristeţe continuă

– gânduri de suicid

– tulburări fiziologice

– semne de rău fizic

Din 2002 incoace, Irving Kirsch, profesor la Departamentul de Psihologie al Universitatii Hull, din Marea Britanie si profesor emerit al Universitatii Connecticut, Statele Unite a publicat mai multe studii care demonstreaza ca toate acele pastile care se presupune ca ar trata depresiile nu au in realitate niciun efect. Detalii:
http://www.descopera.ro/stiinta/5760100-suntem-o-lume-de-deprimati-cautam-remediu

* Depresiile usoare nu se trateaza cu antidepresive:
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-07-2010/depresiile-usoare-nu-se-trateaza-cu-antidepresive-985536
* La Stampa: Depresia se trateaza cu placebo… Scandal pe piata antidepresivelor – Prozac nu are nici un efect… Sunatoarea mai eficace decit Prozacul…
FILM: Bruce Lipton – The New Biology – Where Mind and Matter Meet (Unde Mintea si Materia se Intilnesc – subtitrare in romana):  

sursa: Antena 3

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s