Suntem ceea ce mancam !

 

Mancam fara sa ne hranim! Aceasta este concluzia la care putem ajunge daca analizam cu grija alimentele pe care le consumam zilnic. Desi consumam o cantitate destul de mare de alimente acestea sunt goale din punct de vedere nutritional. Astfel, mancam, acumulam calorii si implicit kilograme in plus insa nu asiguram organismului nimic din necesarul zilnic de vitamine, minerale si nutrienti.

Este necesar sa consumam cantitati mai mici din cat mai multe alimente naturale si sa nu omitem nicicum fructele si legumele in stare proaspata. Acestea sunt singurele alimente care ne furnizeaza enzime active (enzimele se distrug la temperaturi de peste 40˚C) si fitonutrienti esentiali pentru prevenirea si tratarea bolilor (dietoterapia).

Mancam fara sa ne hranim. Suntem sclavii papilelor gustative. Traim vremuri in care stilul de viata este total diferit de cel al bunicilor nostri, un stil sedentar, nu acordam importanta orelor de masa, nu mancam la micul dejun, ne hranim copiii cu tot felul de alimente puternic industrializate şi rafinate, care contin aditivi si coloranti din cei mai periculosi, mancam seara foarte mult, nu facem miscare. De fapt nu ne mai hranim deloc, ci ingurgitam balasturi ce fac rau organismului, care la un moment dat nu va mai avea puterea necesara sa lupte si se va imbolnavi.

Varietatea mare de alimente din ziua de astazi este iluzorie, de fapt nu mancam decat cateva cereale, cartofi prelucrati in fel si chip, cateva sortimente de carne, oua obtinute de la pasari crescute in conditii industriale, grasimi artificiale si uleiuri suprarafinate. Efectele adverse ale mancarii nu se vad imediat (cu exceptia toxiinfectiilor alimentare), ci abia dupa un timp mai mult sau mai putin indelungat, in functie de sensibilitatea fiecaruia. Un aliment savuros nu este neaparat si unul sanatos. Calitatea alimentului are 2 fatete: cea mincinoasă, extrem de „frumoasa“ (calitati senzoriale – gust, miros, culoare, aroma etc.) şi cea adevarat (calitatea nutritionala, sau capacitatea unui aliment de a hrani organismul).

Organismul are nevoie de peste 50 de „nutrienti esentiali“ pentru a se dezvolta, creste si ramane sanatos fizic si mental.

Trebuie sa mancam fructele si legumele de sezon si apropiate locului in care traim. Alimentelor industriale li se adauga peste 300 de aditivi

alimentari (E-uri) si peste 3000 de arome artificiale. Majoritatea alimentelor industriale contin „calorii goale“,care nu numai ca nu ne dau substante nutritive, ci ne fura si bruma de nutrienti pe care o mai avem în corp.

 

Trebuie sa consumam cantitati mai mici din cat mai multe alimente naturale si sa nu omitem fructele si legumele proaspete. Alimentele industriale creeaza dependenta, adaosul de aditivi determinandu-ne sa le dorim si sa le consumam cat mai des. Din punct de vedere alimentar trebuie sa avem intelepciunea de a ne intoarce la obiceiurile de viata si alimentare traditionale ale inaintasilor nostri deoarece aceasta generatie este cea ai carei copii sunt mai bolnavi decat parintii.

Nu suntem egali în faţa alimentelor. Stilul de viata sedentar si alimentatia nesanatoasă sunt cauza a peste 70 % din bolile care ne macina astazi sanatatea. Este imperativ sa invatam sa identificam alimentele nocive, sa ne ferim de ele si sa rezistam tentatiilor care apar la fiecare colt de strada.

Trebuie sa invatam sa gatim sanatos!

sursa:  http://doctormenci.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s