Medicamente – chimice vs. amplificatori ai imunitatii naturale: doua scoli ale teoriei germenilor !

De-a lungul anilor s-au dezvoltat in paralel doua scoli de gandire in ceea ce priveste sanatatea si metodele de insanatosire:

Medicina conventionala si discipolii ei au acceptat teoria agentilor patogeni in totalitate, conform careia drumul catre imbolnaviri e pavat cu microbi si pentru a ramane sanatos acesti microbi rebuie eliminati. Ei cred ca cea mai buna cale este administrarea de medicamente in general si, in special, antibiotice.

Industria farmaceutica a fost pur si simplu indragostita de aceasta idee. Din moment ce exista milioane de microbi diferiti in jurul nostru este evident ca sunt necesare milioane de medicamente diferite pentru a ii distruge. Aceasta se traduce in miliarde de dolari profit, atat din vanzarea medicamentelor cat si din sutele de procedee de testare cerute pentru a identifica fiecare tip de agent patogen existent.

A doua linie de gandire se opune atat ideii folosirii medicamentelor pentru a distruge microbii, ca si premizei de la care se pleaca, conform careia microbii sunt unicii vinovati de existenta bolilor. Traim intr-un mediu in care misuna milioane, daca nu chiar miliarde de microbi. Aceste organisme traiesc si se inmultesc in aerul, apa, solul si chiar in organismul nostru. Multumita actiunii delicate dar foarte complexe a sistemului nostru imunitar, noi sunt capabili nu doar sa supravietuim dar sa ne si inmultim in acest mediu infestat de microbi. Un sistem imunitar sanatos, activ este cel care ne tine in viata.

A doua scoala de gandire se lupta pentru promovarea importantei sistemului imunitar in starea de sanatate si insanatosirea organismelor. In conditii normale sistemul nostru imunitar este capabil sa distruga microbii daunatori lui lasand in pace varietatile benigne. Prin urmare, problemele de sanantate nu se intampla din cauza ca am fost expusi la unul sau altul dintre microbi ci din cauza ca sistemul nostru imunitar nu functioneaza atat de bine pe cat ar trebui.

Aceasta explica de ce nu toti cei expusi unui virus al racelii contacteaza boala sau de ce unele persoane sunt capabile sa se recupereze dupa afectiuni incurabile precum cancerul, in timp ce altii nu pot.

Cand boala se instaleaza, adeptii celei de a doua scoli de gandire cred ca accentul trebuie pus pe intarirea sistemului imunitar prin alimentatie si alte tehnici naturale. Ei recunosc importanta intariri capacitatii interioare a organismului de a se vindeca printr-o dieta si un stil de viata corespunzator.

Companiile farmaceutice nu au fost de acord cu aceasta idee. Nu este atat de profitabila promovarea folosirii alimentelor naturale, plantelor si vitaminelor pe cat este vanzarea de medicamente. Astfel, ani de zile atat companiile farmaceutice precum si unii medicii au incercat sa convinga publicul ca “alternativele” la medicina traditionala sunt o pierdere de timp si bani si o sarlatanie pe fata in cel mai bun caz.

Ultimele tendinte si evenimente au inceput sa arate ca ei gresesc. Acum, dupa 100 ani de “Razboi al Germenilor”, stim ca medicamentele nu reprezinta solutia totala. In ultimii ani am fost martorii terapiei impotriva agentilor patogeni sub forma bacteriilor ucigatoare, rezistente la antibiotice. Ca rezultat al atacarii lor de antibiotice din ce in ce mai puternice, mai multe specii de bacterii au suferit mutatii si au dezvoltat rezistenta la toate formele de medicamente cunoscute in curand.

Astfel, nu este surprinzator faptul ca in fiecare an din ce in ce mai multi oameni mor din cauza cancerului. Medicamentele toxice si tratamentele cu radiatii prevestesc faptul ca rezultatele nu sunt pe masura asteptarilor. Similar, cercetatorii SIDA au constatat ca bombardarea organismului cu medicamente anti-virale nu este o solutie a problemei. In SIDA sunt implicate diferite tipuri de virusi (HIV, HHV-6B etc) si aplicarea de tratamente medicamentoase diferite pentru fiecare din ele ar lua zeci de ani sau chiar mai mult. Pentru a face lucrurile si mai complicate, mutatiile virale au loc destul de rapid si de des, astfel incat o medicatie oricat de promitatoare poate deveni inutila. In plus, efectele secundare ale acestor tratamente medicamentoase sunt de multe ori mai periculoase decat virusul insusi.

Indiferent ca e vorba de SIDA, cancer sau alta boala considerata incurabila, ultimele cercetari confirma ca terapiile cele mai promitatoare sunt cele care sunt cele mai naturale, mai putin toxice, care actioneaza in concordanta cu sistemul imunitar.

Cu cativa ani in urma, orice comentariu despre capacitatea unei substante de a “intari sistemul imunitar” ar fi adus hohote de ras si condamnare la adresa comunitatii medicale. In zilele noastre, acelasi concept pare sa fie acceptat atat printre practicienii medicali traditionali si conventionali. Incet si sigur, medicina moderna incepe sa inteleaga importanta intaririi capacitatii organismului insusi de a lupta impotriva bolilor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s