DIN NOU DESPRE REIKI:

In ultimele decenii ale dezvoltarii societatii umane in centrul atentiei s-a situat tot mai mult realizarea echilibrului: la munca, in familie, intre lumea interioara si cea exterioara. Acest echilibru a devenit una dintre principalele preocupari umane. Am inteles ca restabilirea echilibrului in viata duce la liniste si pace sufleteasca, reda forta si ne elibereaza de sub influenta stresului si a bolilor.

Reiki este una dintre aceste cai spirituale, o metoda de dezvoltare a personalitatii bazata pe initieri, in acelasi timp fiind si o forma de terapie naturala. Energia Reiki este forta vitala inteligenta care ajuta la restabilirea echilibrului fizic, emotional si spiritual

Expresia Reiki este o combinatie a doua kanji (silabe), prima dintre ele – REI – insemnand universal, cosmic, dumnezeiesc, spiritual, iar a doua – KI – avand intelesul de energie, forta vitala omniprezenta. Combinand aceste doua silabe putem intelege sensul adevarat al Reiki: Energie Spirituala, Energie Universala, Forta Vitala Universala . Aceste expresii nu sunt deloc nou-nascute, energia vietii fiind cunoscuta pe toate continentele. In China se numeste chi, la hindusi prana, la egipteni ka, la greci pneuma, . Hippocrates o numea „forta tamaduitoare a naturii”, Dr. Wilhelm Reich orgon, cercetatorii rusi amintesc de energie bioplasmica, stiinta moderna vorbeste despre o energie cosmica si acest rand ar putea continua. Toate aceste denumiri au caracteristicile/intelesurile lor proprii, se deosebesc intre ele prin locul si perioada in care au fost folosite, formand insa o familie; ele vorbesc despre aceeasi forta. Reiki nu este altceva decat forta omniprezenta, mereu cunoscuta si dintotdeauna prezenta pe Pamant. Ea este una singura si este indivizibila. Reiki nu este o religie, are puncte comune cu religiile stravechi,in ce priveste importanta  Iubirii. Este prezent in toate fenomenele existente, cu sau fara suflet. Pentru ea totul traieste si trebuie respectat.

 Chiar datorita acestei caracteristici, Reiki este mai mult decat o metoda naturala, ea este una dintre caile de a deveni Om.

 Cum functioneaza Reiki? Simplu si natural. Actioneaza holistic, in unitatea fizic-emotional-mental, eliminand haosul si cauzele bolilor. Ne ajuta sa respectam si sa iubim propria noastra persoana. Ne ajuta sa invingem prapastia pe care am creat-o intre noi si anturajul nostru si restabileste armonia divina.

 Reiki actioneaza asupra fiecarei persoane intr-un mod diferit si isi face efectul acolo unde este necesar si in felul in care este cea mai mare nevoie de ea. Reiki creeaza echilibru, ne ajuta sa descoperim si sa intelegem cauzele bolilor, sprijina procesele de vindecare, amelioreaza durerile si elimina stresul. Ea reface echilibrul fizic si emotional, indeparteaza efectele gandurilor si sentimentelor negative, contribuie la eliminarea sentimentelor de frica si de suparare. In acelasi timp creste creativitatea, ajuta si armonizeaza dezvoltarea personalitatii si contribuie la imbunatatirea relatiilor interumane.

 Reiki nu este o credinta sau o religie, nu are dogme, legi, interdictii sau conditii, poate exista libera si poate accepta orice mod de a vedea lumea si orice alta invatatura. Ne ajuta la toate si nu ne impiedica in nimic. Este una dintre cele mai frumoase, cele mai clare cai, care te conduce prin autocunoastere la descoperirea lumii, pentru ca Reiki este o reflectie asupra lumii. Reiki inseamna Viata.

 Istoria Reiki se bazeaza in principal pe transmiterea orala, de la maestru la maestru si de la maestru la discipoli. In zilele de astazi exista mai multe versiuni cu privire la originea Reiki.

Redescoperirea, formarea sistemului cunoscut astazi se datoreaza lui Mikao Usui, cel care a numit aceasta energie Reiki. Probabil n-o sa aflam niciodata tot adevarul despre viata lui. Tot ce se cunoaste astazi a fost compus din multe piese de informatii adunate, ca la un joc de puzzle, existand si in acest moment foarte multe puncte neclare, unele dintre acestea atingand limitele misticului.

Usui s-a nascut in 15 august 1865 in Japonia. Din manuscrisele sale reiese ca a fost o persoana careia ii placea sa invete si era adeptul invataturii pe parcursul intregii vieti. N-a incetat niciodata in autodezvoltarea spirituala. In ultima zi a unei perioade de post si meditatie timp de 21 zile in varful muntelui Kurama a avut o traire deosebita. In aceasta stare de profunda meditatie a primit initierea in Reiki, pe care a predat-o mai departe discipolilor sai. In viata lui, Usui a avut mai multi discipoli, intre care si Chujiro Hayashi. Aceasta linie Reiki a ajuns mai tarziu si in vest, cu contributia dnei Hawayo Takata, initiata de Hayashi. In acest fel Reiki a devenit o miscare spirituala mondiala.

Dupa moartea doamnei Takata s-a produs un haos intre discipolii acesteia cu privire la invatatura originala/adevarata. In acest moment in lume exista mai multe directii si variante ale acestei metode, fiecare cu initierile proprii. Unii dintre maestri Reiki au format asociatii, altii continua sa-si desfasoare activitatea individual. Continua sa existe si linia traditionala (Usui-Hayashi-Takata) care a pastrat macar partial esenta si sistemul invataturilor originale.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s