Viziunea mea despre REIKI !

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

reiki color hands
reiki color hands

     Pentru unii Reiki e o metoda , pentru unii e o cale, pentru unii e un ansamblu de tehnici, cert este faptul ca este un ajutor pentru noi oamenii,pentru a practica pentru evolutia noastra spirituala in conditiile vietii moderne, integrati social nu ca pustnici.

  Comparativ cu alte metode care cer o liniste mult mai mare pentru a practica anumite meditatii,  exercitii, ceea ce in conditiile moderne sunt greu de realizat, Reikiul poate fi practicat oricand, si cand mergi pe strada ,si cand dormi si cand mananci,si cand te uiti la televizor si in orice alta activitate pe care o faci zilnic impreuna cu familia, impreuna cu alti oameni.

  Mi se intampla, de exemplu sa fiu cu familia la plimbare, sau avem treaba in casa si ma suna unul dintre cunoscuti si imi spune: mi-e rau, fa-mi si mie o transmisie te rog, desenez simbolurile, las sa curga energia, si apoi imi continui activitatea pe care o desfasuram inainte de a fi sunat, si ii spun omului sa ma sune peste o jumatate de ora peste o ora in functie degravitatea problemei relatate si de cele mai multe ori imi spune ca s-a rezolvat, i-a trecut durerea, s-a usurat situatia sau chiar a trecut problema pentru care m-a sunat. Nu trebuie sa stai intr-o pozitie anume nu trebuie sa stai neaparat atent numai la senzatiile din palme, uneori nu am timp sa fac nici simbolurile, am doar intentia sa ii fac transmisie si functioneaza.

  Asta este una din caracteristicile principale ale Reikiului. Reiki, initial s-a numit altfel. Mikao Usui, cel care a descoperit Reikiul a numit-o Usui Te Ate, Metoda Usui de Tratament cu Palmele. La inceput a promovat-o ca pe o metoda de terapie cu energia vitala, pentru ca oamenii sa vada rezultatele. Dupa aceea, in timp, i-a acordat si dimensiunea spirituala, lucrul cu afirmatiile pe care le invatam la gradul 1, meditatii, exercitii pentru sporirea energiei, pentru echilibrarea meridianelor, pentru dezvoltarea chakrelor. In timp toate acestea au fost introduse in cursurile pe care le preda.

  Reiki este atat o metoda de terapie complementara cat si o cale de evolutie spirituala. Pentru mine Reiki este un mod e viata ca si pentru multi dintre cursanti. Asa cum a aparut mai demult in Franta o carte Mergand in Zen, stand in Zen, la fel pot spune si despre Reiki: Mergand in Reiki, stand in Reiki, dormind in Reiki,mancand in Reiki… Practic poate la inceput mai putin, pana devii senzitiv si simti energia mai bine dupa aceea ajungi sa o simti in orice activitate daca iti pastrezi un echilibru, un minim de calm necesar. Cand te stresezi cu greu o mai simti. Daca te linistesti o poti simti din nou. Poti simti energia Reiki mergand pe strada. Atat de usor curge Reiki, chiar numai citind un text despre Reiki, uitandu-te la o poza legata de Reiki constiinta se cupleaza la sursa de energie Reiki printr-un gand sau printr-un sentiment.

  Asta e frumusetea Reikiului. In alte metode trebuie sa practici mult, intens, cu concentrare puternica. Am crezut ca usurinta practicii Reiki ii va face pe oameni mai deschisi, dar am descoperit in cadrul conferintelor pe care le-am tinut o mare rezistenta pentru ca le era greu sa creada ca imediat dupa primul acordaj simt energia Reiki si functioneaza. Fugi domnule, imi spuneau unii, am auzit ca ca in alte practici trebuie sa muncesti pe rupte, prin munti cate 10-15 ani ca sa apara primele rezultate, nu se poate domnule asa ceva, n-are cum, e o smecherie la mijloc, e o minciuna. Pe unii ii ajuta sa se deschida, acest argument, dar pe destul de putini procentual dintre cei ce vin la  conferinte. Unii spuneau ca au facut cate 12 ani de yoga si abia simt energia, cum sa o simti dupa primul grad de Reiki…Altii care practicau Qi-gong si stateau cate o ora pe zi in pozitii care le faceau picioarele sa tremure, la fel se aratau neancrezatori.

  Acesta este Reikiul, lucreaza foarte usor, chiar si denumirea lui, tradusa din japoneza ne arata acest lucru: ki inseamna forta vitala ce anima orice sistem viu si Rei care inseamna respect, universal, constiinta divina.O traducere mai completa si corecta a Reikiului ar fi: lucrul cu  energia vitala care vine din dimensiunile spirituale sau energia vitala sub indrumarea constiintei superioare, divine.

  Fiecare pricepe si practica Reiki atat cat poate sa vada, sa inteleaga si sa duca. Pentru cine are nevoie de o reglare, de o metoda antistres asa cum este promovata mai ales in occident acolo unde legile sunt foarte dure si medicii sau opus celor care au promovat reiki si le-au impus prin lege sa nu spuna ca Reiki vindeca si atunci ei afirma ca Reiki te ajuta sa scapi de stres, iar stresul la randul lui fiind una din cauzele inbolnavirilor atunci poate interveni in vindecare ca o metoda complementara. Reikiul ca terapie este o metoda complementara, nu inlocuieste medicina.

Reclame

Un gând despre „Viziunea mea despre REIKI !

  1. Ca antrenor de arte martiale am folosit de multe ori Reiki pentru a-mi trata elevii si pentru ai ajuta sa fie feriti de accidente in competitii sau sa aiba parte de un arbitraj corect. Aceste transmisii de energie la efectuam cu o zi sau mai multe inainte de data competitiei si lasam energia sa curga pana cand simteam o stare de armonizare, liniste si echilibru. Atunci aveam certitudinea ca respectiva competitie se va desfasura sub semnul armoniei divine. Vreau sa ii multumesc pe aceasta cale domnului profesor Vasilescu ca ne-a dezvaluit la intalnirile saptamanale o multime de lucruri din experienta de terapeut acumulata de-a lungul multor ani de munca cu pacientii, lucruri care le poti descoperi dupa ani buni de practica. Din punctul meu de vedere acordajul si cursurile Reiki sunt similare invatarii alfabetului dar adevarata cunostere a lui vine prin practica zilnica.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s