Ce este REIKI ? Un posibil raspuns:

 

Reiki este o veche practica japoneza care foloseste “energia universala a Vietii “ sau “energia vietii coordonata de  Divinitate.” In secolul 19, Dr. Mikao Usui a descoperit o cale de directionare a energiei si a creat sistemul Usui de vindecare naturala, cunoscut simplu sub numele de Reiki. 

Reiki este indrumat de Inteligenta Suprema care sustine si echilibreaza viata pe aceasta planeta. Este energia universala a dragostei divine si implinirii. Acest sistem intelege cauza problemelor si de ce este necesara vindecarea energetica. Energia Reiki are propria sa intelepciune, vindecand si echilibrand o persoana din toate punctele de vedere: minte, corp, emotii, spirit. 

Este o metoda delicata, non-invaziva, care directioneaza energia cu ajutorul mainilor, si care echilibreaza aspectele fizice, emotionale, spirituale si mentale ale vietii. Prin practica Reiki se poate de asemenea accelera dezvoltarea personala si spirituala. 

Este un sistem usor de asimilat, simplu de folosit si de care poate beneficia oricine. Nu are nimic de-a face cu religia si poate fi practicat de oricine. Poate fi aplicat pe familie, prieteni, animale de companie. Si nu trebuie sa fii bolnav ca sa experimentezi beneficiile. 

Daca folosim energia Reiki zilnic, putem reduce tendinta spre boala si sa sprijinim tendinta naturala de vindecare a corpului.  Reiki poate fi si o modalitate de crestere spirituala prin care fiecare merge pe propriul sau drum. 

Citeva din beneficiile aplicarii REIKI  :

 Creste pacea interioara, claritatea mentala, stabilitatea emotionala

Aduce stari de relaxare profunda

Relaxeaza corpul si reduce stresul, tensiunea, anxietatea, disconfortul,

Eliberare de dureri acute sau cronice, anxietate, depresie, insomnia, lipsa de incredere, dependente si boli cauzate de frica

Completeaza tratamentul medicamentos

Ajuta la imbunatatirea creativitatii

Creste vitalitatea si nivelul de energie

Intareste sistemul imunitar

Creste nivelul de cunoastere personala

Elibereaza sentimentele reprimate

 

Cum functioneaza Reiki

Tratamentul Reiki este simplu de pus in practica. Practicantul este invatat pozitiile mainilor pentru a le plasa pe centrii de energie ai persoanei tratate sau personali pentru autotratament, cu intentia de vindecare, iar energia incepe sa curga, accelerand capacitatea naturala de vindecare a corpului. 

Energia are propria sa inteligenta si stie unde are corpul nevoie ca acea energie sa fie directionata. Niciodata aceasta energie nu face rau. Practicantul Reiki este canalul acestei energii vindecatoare.

 Tratamentele reiki sunt unice si profund relaxante. Fiecare are propria sa experienta pe parcursul tratamentului. Unii simt caldura, altii furnicaturi, iar altii nimic, pentru ca energia lucreaza chiar daca noi nu suntem constienti de ea. 

Reiki face posibila relaxarea profunda si indeparteaza blocajele din corpul fizic, mental si emotional. Indepartarea tensiunilor si a blocajelor permite fluxului benefic de energie  sa circule prin corp. Cand blocajele au fost indepartate, persoana respectiva poate primi si stoca mai multa energie in corp, marindu-si vibratia energetica. 

Vindecarea Reiki aduce imbunatatiri incete, graduale. Poate dura luni pana cand sunt atinse beneficiile maxime. Desi au existat si cazuri miraculoase de vindecare dintr-o sedinta, acestea sunt totusi rare.

 Depinde de fiecare sa alunge vechile obiceiuri si modele predefinite din viata si sa  accepte vindecarea si schimbarea. Este foarte importanta gandirea pozitiva, adica credinta. 

Cateodata, oamenii au asteptari mult prea mari de la tratamentul reiki. Acesta nu aduce intotdeauna o vindecare definitiva instantanee, in orice conditii. Reiki actioneaza pentru a reface echilibrul energetic si a reface blocajele in campul energetic, blocaje care duc la boli. Acest lucru poate dura, in mod special daca boala este déjà veche. Este cel mai bine ca atunci cand facem tratamentul sa nu avem alte asteptari decat aceea de a fi deschisi sa acceptam tratamentul. 

Este important sa intelegem ca vindecarea energetica nu este acelasi lucru cu vindecarea definitiva.

Boala este un mesaj al corpului nostru ca ceva nu este in regula in viata noastra. Mergem in directia potrivita? Avem nevoie sa invatam ceva? Sa iertam pe cineva? Sa ne bucuram mai mult de viata? Sa ne eliberam de trecut? Sa ducem o viata mai sanatoasa? Sa ne iubim mai mult pe noi insine? 

Daca dorim vindecarea permanenta, trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru vindecarea cauzei. Reiki ne poate ajuta pe aceasta cale,  permitandu-ne sa percepem schimbarea intr-o maniera calma, relaxanta. Iti permite sa te eliberezi de gandurile si atitudinile negative. Te aduce la un nivel mai mare de cunoastere de sine si de iubire de sine si fata de altii si te conecteaza cu Divinitatea. Iti poate transforma viata in multe feluri. 

Practicientii avansati de Reiki pot face tratamente la distanta pentru pacienti, pot lucra peste timp si spatiu cu ajutorul tehnicilor Reiki.

Cum se invata sistemul Reiki

Reiki este foarte usor de invatat. Este predat de cineva care are nivelul de Maiestrie in reiki. Sunt mai multe nivele care trebuie luate in considerare in functie de fiecare profesor.Ti se da un material scris pentru fiecare nivel. Scopul la fiecare nivel este de a lucra cu energia vindecatoare din ce in ce mai profund.        

Cursurile se pot desfasura intr-o varietate de feluri, pretul depinde de Maestru. 

 

Initierea REIKI

 Initierea  Reiki este o experienta spirituala profunda si puternica. Se pot face initieri individuale sau in grup, in functie de nivelul oferit. Initierea Reiki deschide caile energetice astfel incat sa curga prin corp mai multa energie. Unele persoane pot avea experiente mistice, vindecari, viziuni, vad culori sau au diverse senzatii in corp, altele nu simt nimic.  Initierile pot creste abililitatile psihice ale unei persoane. Energia Reiki pentru fiecare este unica. O data ancorati in aceasta energie, nu o mai putem pierde niciodata, va ramen cu noi toata viata daca dorim aceasta.

 Trebuie inteles ca fiecare persoana este intr-un anume loc in viata ei spirituala atunci cand primeste initierea, si va primi din acea initiere ceea ce este el capabil sa receptioneze in acel moment. 

Foarte multi oameni, datorita negativitatii in care traiesc, vietii stresante, mancarii nesanatoase, substantelor toxice din atmosfera sau din corp, au un nivel vibrational mic. Acestia pot sa nu simta nimic in timpul initierii si trebuie sa lucreze pt. a-si dezvolta nivelul de constientizare a energiei vindecatoare.

 Initierea reiki creste nivelul nostru vibrational. Corpurile trebuie sa se ajusteze acestei energii inalte si de aceea este posibil sa avem anumite reactii fizice sau emotionale pe parcursul procesului de purificare.

 sursa: http://www.aimee.ro

Reclame

Un gând despre „Ce este REIKI ? Un posibil raspuns:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s